Sudan-forhandlingene gjenopptas

Demonstranter utenfor det militære hovedkvarteret i Khartoum i Sudan tirsdag i forrige etter at ble inngått en avtale mellom protestbevegelsen og militærjuntaen i landet om overgangsstyre mot sivilt styre av Sudan for framtiden. Foto: AP / NTB scanpix
Demonstranter utenfor det militære hovedkvarteret i Khartoum i Sudan tirsdag i forrige etter at ble inngått en avtale mellom protestbevegelsen og militærjuntaen i landet om overgangsstyre mot sivilt styre av Sudan for framtiden. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lederne av Sudans militærjunta har tatt opp igjen forhandlingene med protestbevegelsen om et sivilt styre i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene mellom protestbevegelsen og militærjuntaen ble stanset torsdag med krav om at demonstrantene skulle slutte å «provosere» sikkerhetsstyrkene i landet. Mandag ble dialogen tatt opp på nytt, melder Reuters.

Partene ble i forrige uke enige om en overgangsperiode på tre år fra dagens makthavere til et sivilt styre og administrasjon. Avtalen ble derimot ikke signert da juntaen suspenderte samtalene.

Representanter fra FN, Den afrikanske union (AU) og europeiske land har alle oppfordret partene til å gjenoppta samtalene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden