Tysk utsending i samtale med Taliban-leder

<p>Afghanske soldater holder vakt ved en kontrollpost langs hovedveien mellom Kabul og Jalalabad. Foto: AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Afghanske soldater holder vakt ved en kontrollpost langs hovedveien mellom Kabul og Jalalabad. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Rahmat Gul / AP

Tysklands spesialutsending for Afghanistan, Markus Potzel, har hatt møte med Talibans nestleder og medgrunnlegger, mulla Abdul Ghani Baradar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De diskuterte «ulike sider» rundt arbeidet med å finne en fredelig løsning på konflikten i Afghanistan, og «Tysklands innsats i den forbindelse», heter det i en uttalelse fra Talibans Qatar-baserte talsmann Mohammad Sohail Shaheen.

Møtet fant sted i Qatars hovedstad Doha, ifølge Shaheen. Han understreker i sin uttalelse at Potzel under møtet forsikret Taliban om Tysklands «positive rolle angående fred».

Potzel understreket også «behovet for å opprettholde jevnlig kontakt» med Talibans kontor i Doha, legger Shaheen til.

Flere drept: Soldater og politifolk drept i nye Taliban-angrep

Lørdagens møte var det andre som har funnet sted mellom Potzel og Baradar. De to møttes første gang 1. mai for å diskutere innsatsen for å finne en fredelig løsning på Afghanistan-konflikten, de pågående samtalene mellom USA og Taliban, og måter å hindre at sivile blir ofre i konflikten på.

Tidligere denne måneden gjennomførte USA og Taliban en ny samtalerunde i Doha. Partene forsøker å enes rundt en politisk løsning som kan føre til fred i Afghanistan.

Taliban har så langt nektet å holde samtaler med Afghanistans regjering.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden