Nye luftangrep fra Israel mot mål i Syria

For andre kveld på rad har Syrias luftforsvar åpnet ild mot flere prosjektiler fra Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Israelske fly avfyrte minst tre missiler fra de okkuperte Golanhøydene, sier SOHR-direktør Rami Abdel-Rahman i en uttalelse lørdag.

Ifølge den britiskbaserte observatørgruppa var to angrep rettet mot en syrisk militærbrigade i Quneitra-provinsen, like ved grensen til Golanhøydene, mens det tredje angrepet ble forpurret av det syriske luftforsvaret.

Det syriske nyhetsbyrået SANA melder også om «fremmede objekter fra de okkuperte områdene (Israel)» og at det syriske luftforsvaret «håndterer det».

Israels militære har ikke kommentert meldingene overfor nyhetsbyrået AFP.

Angrepene lørdag kommer dagen etter lignende meldinger om angrep fredag kveld, også da skal israelske kampfly ha beskutt mål i Quneitra-provinsen og ha blitt forsøkt hindret av syrisk luftforsvar.

Flere eksplosjoner ble også hørt i Damaskus fredag.

Til sammen er flere hundre angrep utført fra Israel mot mål i Syria, de fleste av dem mot det som oppgis å være mål med tilknytning til Iran eller Hizbollah.

Israel har gjort det klart at det vil forhindre at erkefienden Iran og dets libanesiske allierte Hizbollah får militært fotfeste i Syria, der Iran støtter president Bashar al-Assad.

Israel kommenterer sjelden meldinger om flyangrep de utfører i det krigsherjede nabolandet, men har innrømmet flere angrep mot påståtte iranske mål i Syria.

Personvernpolicy