Flere land ber Sudan gjenoppta forhandlingene

Demonstranter i Khartoum og i omkringliggende områder blokkerer innfartsårer og bruer i sittned-aksjoner, til tross for tilnærming mellom partene i samtaler den siste tiden. Militærjuntaen har suspendert samtalene til søndag med krav om at protestene og provokasjonene opphører. Foto: AP / NTB scanpix
Demonstranter i Khartoum og i omkringliggende områder blokkerer innfartsårer og bruer i sittned-aksjoner, til tross for tilnærming mellom partene i samtaler den siste tiden. Militærjuntaen har suspendert samtalene til søndag med krav om at protestene og provokasjonene opphører. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Representanter fra FN, Den afrikanske union (AU) og europeiske land ber Sudans militærjunta og protestbevegelse gjenoppta samtaler om sivilt styre av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en felles oppfordring skriver landene at de oppfordrer til «en umiddelbar gjenopptakelse av samtalene» mellom de to partene, skriver Tibor Nagy i en melding på Twitter. Nagy er amerikansk visestatssekretær for Afrika.

Situasjonen i Sudan så ut til å bedre seg da protestbevegelsen og militærjuntaen tidligere i uka kunngjorde at de var enige om en overgangsperiode på tre år fra dagens makthavere til et sivilt styre og administrasjon. Torsdag besluttet imidlertid Sudans militærjunta å suspendere samtalene om å sluttføre avtalen og få den signert. Suspensjonen var i første omgang i tre døgn, fram til søndag.

– Vi har besluttet å suspendere forhandlingene om sivilt styre i 72 timer for å kunne skape en atmosfære som gjør det enklere å få signert en avtale, sa general Abdel Fattah al-Burhan i en TV-sendt tale.

For at samtalene skal komme i gang igjen krever militærjuntaen at demonstrantene åpner bruene som kobler Khartoum med nærliggende områder og slutter å «provosere sikkerhetsstyrker».