Argentinsk politiker døde etter attentat

Åstedet der Héctor Olivares og hans politiske rådgiver Marcelo Yadon ble skutt i et attentat nær kongressbygningen i Buenos Aires i Argentina torsdag 9. mai. Angrepet skjedde rundt klokka 7 om morgenen lokal tid, og begge døde av skuddskadene. Foto: Natasja Pisarenko / AP / NTB scanpix
Åstedet der Héctor Olivares og hans politiske rådgiver Marcelo Yadon ble skutt i et attentat nær kongressbygningen i Buenos Aires i Argentina torsdag 9. mai. Angrepet skjedde rundt klokka 7 om morgenen lokal tid, og begge døde av skuddskadene. Foto: Natasja Pisarenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den folkevalgte argentinske politikeren Héctor Olivares døde søndag, tre dager etter han ble skutt i et attentat i Buenos Aires.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fungerende leder i nasjonalforsamlingen Federico Pinedo bekrefter søndag at Olivares døde som følge av skader etter det som blir omtalt som et «mafiaaktig» attentat.

Olivares (61) og Miguel Marcelo Yadon, som jobbet for myndighetene i provinsen La Rioja, ble truffet av minst seks skudd i nærheten av kongressbygningen i byen tidlig på morgenen lokal tid torsdag.

Yadon ble truffet i mageregionen og fraktet til sykehus, men ble bekreftet død kort tid etter.

Seks tatt

Ifølge avisa Todo Noticias var Olivares truffet på tre steder i livsnødvendige organer, og livet sto ikke til å redde.

Et videoopptak fra åstedet viser at de to ble skutt av to gjerningsmenn som ventet i en Volkswagen Vento på hjørnet av Sáenz Peña og Avenida de Mayo. Sikkerhetsminister Patricia Bullrich mener Yadon var drapsmennenes hovedmål. Totalt skal det ha blitt avfyrt 13 skudd.

Fredag uttalte argentinske myndigheter at medlemmer av mafiaen i landet var pågrepet. I alt skal seks personer være pågrepet så langt. Sikkerhetsminister Bullrich opplyste at en av dem ble tatt etter å ha krysset grensen til Uruguay.

Ukjent motiv

Motivet bak angrepet er ikke kjent, og myndighetene sier de fremdeles jobber med å få klarhet i bakgrunnen, men lokale medier antyder at det ligger personlige årsaker heller enn politiske motiver til grunn for skytingen.

Olivares tilhørte det sentrumsorienterte partiet UCR og har jobbet med et lovforslag for å for bekjempe vold som begås av fotballpøbler i Argentina.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden