Vellykket SpaceX-oppskytning

Falcon-raketten med Crew Dragon-kapselen fra Elon Musks SpaceX om bord, ble skutt opp fra Florida natt til lørdag.
Falcon-raketten med Crew Dragon-kapselen fra Elon Musks SpaceX om bord, ble skutt opp fra Florida natt til lørdag. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En Falcon-rakett med den nye SpaceX-kapselen Crew Dragon om bord er nå på vei mot Den internasjonale romstasjonen (ISS).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppskytningen fra Cape Canaveral i Florida natt til lørdag var vellykket, og dersom alt går etter planen er Crew Dragon-kapselen med 2,5 tonn forsyninger om bord framme ved ICC mandag.

SpaceX, som ledes av Elon Musk, er et av selskapene som har fått i oppdrag å bygge nye, bemannede romfartøy for NASA.

Under testing av Crew Dragon 20. april gikk det galt og endte med eksplosjon, brann og totalhavari. Det var derfor knyttet spenning til oppskytningen.

Spenningen ble ikke mindre da det oppsto feil som resulterte i to dagers forsinkelse, men natt til lørdag så det ut til at alt gikk etter planen.

Planen om å sende astronauter til ISS om bord i Space Dragon, forutsetter at det kommer systemer på plass som kan redde dem dersom noe går galt under oppskytning.

Siden romfergene ble pensjonert i 2011, har amerikanske astronauter vært avhengige av russiske Sojuz-fartøy når de skal til Den internasjonale romstasjonen.