Fly skled av rullebane og havnet i elv i USA

Video: 21 personer ble fraktet til sykehus etter at en Boeing 737 skled av rullebanen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et Boeing-fly med 143 mennesker om bord skled av rullebanen under landing og havnet i en elv i Jacksonville i USA fredag kveld. Alle slapp fra det med skrekken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boeing 737-flyet til selskapet Miami Air International greide ikke å stoppe etter landingen på en militærbase i 21-tiden fredag kveld og endte opp i elva ved enden av rullebanen, opplyser en talsperson for flyplassen ifølge CNN.

Flyet var et charterfly på vei til Naval Air Station Jacksonville fra den amerikanske Guantanamo-basen på Cuba med 136 militære og deres familiemedlemmer, samt et mannskap på sju.

Politiet i Jacksonville melder at flyet havnet på grunt vann og at alle om bord ble evakuert i live. 21 personer ble for sikkerhets skyld kjørt til lokale sykehus for sjekk.

Bilder fra stedet viser flyet der det ligger med buken i vannet. Kaptein Michael Connor, som er sjef på basen, sa på en pressekonferanse at hjulene står på elvebunnen og at det derfor er lite trolig at flyet blir tatt av strømmen og flyter av gårde.

Connor kaller det «et mirakel» at det gikk så bra, og at det kunne gått mye verre.

Borgermester Lenny Curry i Jacksonville opplyser at de har iverksatt tiltak for å få kontroll på drivstoff som kan ha lekket ut i vannet.