Justisministeren går av etter avsløring av seriedrapsmann på Kypros

Kypriotisk politi leter videre etter ofrene for det som antas å være landets første seriedrapsmann, en 35 år gammel kaptein i hæren som i avhør har tilstått å ha drept sju utenlandske jenter og kvinner. Foto: AP / NTB scanpix
Kypriotisk politi leter videre etter ofrene for det som antas å være landets første seriedrapsmann, en 35 år gammel kaptein i hæren som i avhør har tilstått å ha drept sju utenlandske jenter og kvinner. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisministeren på Kypros, Ionas Nicolaou, går av etter kritikk mot politiets manglende evne til å stanse en seriedrapsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 35 år gammel kaptein i hæren ble pågrepet 18. mars, etter at turister fant liket av en 38 år gammel filippinsk kvinne som kom til syne da kraftig regn førte til oversvømmelse i en nedlagt gruvegang.

Da politiet gjennomsøkte gruvegangen, fant de også liket av en drept 28 år gammel filippinsk kvinne.

I avhør tilsto kapteinen, som kypriotiske medier har identifisert som Nicos Metaxas, å ha drept sju utenlandske jenter og kvinner. Han fortalte at han la noen av likene i kofferter som han kastet ut i to innsjøer sørvest for hovedstaden Nikosia.

Sviktende rutiner

Sviktende rutiner i politiet, blant annet for registrering av savnede, gjorde at det gikk nærmere tre år fra det første drapet til det ble fattet mistanke om at en seriedrapsmann var på ferde.

Torsdag varslet justisminister Ionas Nicolaou at han gikk av etter massiv kritikk av politiets innsats i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nicolaou begrunner avgangen med «prinsipper og samvittighet», men fastholder at han selv ikke kan holdes ansvarlig for at politiet «tilsynelatende sviktet» i sin håndtering av saken.

Aktuelt: Søker etter ofre for antatt seriemorder i innsjø på Kypros

Drepte barn

Foruten de to filippinske kvinnene som ble funnet i gruvegangen, har politiet også funnet liket av en nepalsk kvinne ved en militær skytebane, samt en uidentifisert kvinne i en koffert på bunnen av den ene av de to innsjøene.

Letingen etter de tre siste ofrene fortsetter. Det dreier seg om den seks år gamle datteren til den ene drepte filippinske kvinnen, samt en rumensk kvinne og datteren hennes, fortsetter.

Kritikere mener at det faktum at ofrene var utenlandske bidro til at politiet ikke satte inn større ressurser da de ble meldt savnet.

Bakgrunn: Leter etter ofre for antatt seriemorder på Kypros