Vietnams tidligere president Le Duc Anh er død

Le Duc Anh, tidligere president i Vietnam og general i krigen mot Røde Khmer i nabolandet Kambodsja, er død, 98 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anh kjempet i fire kriger fra 1945 og fremover og var øverstkommanderende for de vietnamesiske styrkene i Kambodsja på 1980-tallet. Vietnam invaderte nabolandet og avsatte det voldelige regimet til Pol Pot i 1979. Selv om vietnameserne trakk seg ut i 1989, får Anh mye av æren for Røde Khmers endelige nederlag ni år senere.

– I sin ærerike karriere i militæret, kjempet general Le Duc Anh i over 30 år i motstandskrigene mot franskmennene og amerikanerne og i ti år i krigen i Kambodsja, skriver avisen Tuoi Tre.

Etter en lang militær karriere, der han altså klatret helt til topps, gikk han også til topps i politikken da han inntok presidentembetet i 1992. Han motsatte seg økonomiske reformer og valgte en tradisjonell marxist-leninistisk linje i den kommunistiske ettpartistaten. Etter fem år gikk Anh av etter å ha fått et slag i 1997.

Den tidligere generalen og presidenten døde mandag kveld i Hanoi etter en hjerneblødning, opplyser kommunistpartiets komité for ivaretakelse av de sentrale ledernes helse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden