Minst to drept i nye rakettangrep i Tripoli

Det meldes om rakettangrep og flere drepte i Tripoli natt til onsdag. Kampene har pågått i over ti dager i den libyske hovedstaden. Arkivfoto/Mohamed Ben Khalifa / AP / NTB scanpix
Det meldes om rakettangrep og flere drepte i Tripoli natt til onsdag. Kampene har pågått i over ti dager i den libyske hovedstaden. Arkivfoto/Mohamed Ben Khalifa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sendt tirsdag ble Libyas hovedstad Tripoli rammet av rakettangrep, ifølge vitner. To er bekreftet døde og åtte skadd, melder Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst sju kraftige eksplosjoner ble tirsdag kveld hørt i sentrum av byen. Kort tid etter ble røyksøyler sett over Abu Salim sør i byen, der flere raketter skal ha truffet, melder AFPs journalister på stedet.

Ifølge Reuters bekrefter en kilde i kriseavdelingen til myndighetene at to personer er omkommet og åtte er skadd i angrepene.

Leder for krisekomiteen i helsedepartementet i Libya, Fawzi Onis, sier følge den libyske kanalen Panorama at minst fem personer er døde og mange skadde, inkludert kvinner og barn. Kilder ved sykehuset i Tripoli melder om 36 skadde, minst seks har måttet amputere, etter at styrkene til den østlibyske krigsherren Khalifa Haftar har gjennomført bombeangrep i Tripoli.

En offensiv mot den FN-støttede regjeringen i Tripoli ble iverksatt av Haftar 4. april. Haftar leder Libyas nasjonale hær (LNA), en opprørsgruppe som kontrollerer de østlige delene av landet. Han sverget å ta over hovedstaden i det han omtaler som en «krig mot terrorisme» og har avfeid oppfordringer fra blant andre USA og FN om å stanse kampene.

De regjeringslojale styrkene i Tripoli anklager LNA for å ha avfyrt raketter mot Tripoli inn i boligområder tirsdag kveld, men i en uttalelse natt til onsdag avviser LNA anklagene og sier at opprørsgruppa ikke har noe med angrepene å gjøre. LNA retter fingeren mot en Tripoli-basert gruppering.

Tidligere tirsdag opplyste Verdens helseorganisasjon (WHO) at minst 174 mennesker da var drept og 758 var skadd så langt i kampene om Libyas hovedstad Tripoli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden