Fanget gigantpyton i Florida

Forskere i Florida fanget dette beistet mens de var ute på oppdrag i Big Cypress National Preserve.
Forskere i Florida fanget dette beistet mens de var ute på oppdrag i Big Cypress National Preserve. Foto: Foto: AFP/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En gruppe forskere fikk storfangst på oppdrag i nærheten av Everglades i Florida: En burmesisk pyton på over fem meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slangen ble fanget i reservatet Big Cypress National Preserve, og er den største som noen gang er fanget i området. Den var hunkjønn, og hadde en lengde på drøyt fem meter og en vekt på rundt 63 kilo. I tillegg fastslo forskerne at slangen hadde 73 egg under utvikling, skriver CNN.

Et bilde av «fangsten» begynte å sirkulere i amerikanske medier kort tid etterpå, der fire forskere holder opp det store krypdyret.

Les også: Her er fuglenes verste fiende

Radiosendere

De fleste slanger i området er mellom to og tre meter i lengde, men denne kjempen skilte seg ut. Forskerne uttaler at ny teknologi gjorde funnet mulig.

– Hann-slanger utstyrt med radiosendere gjør forskerne i stand til å finne hunn-slanger som dette. Forskerteamet har i oppgave å fjerne slanger som er til skade for omgivelsene, men også i forbindelse med innsamling av data til forskning. Det handler om å lære hvordan pytonslangene lever her, heter det i en uttalelse, ifølge CNN.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slange skremte skotsk flypassasjer

Konkurranser

Den burmesiske pytonslangen stammer opprinnelig fra det sørøstlige Asia, men har de siste tiårene etablert seg i Florida.

Det skal være så mange som 100.000 pytonslanger i sumpområdene utenfor Miami, og slangene er en trussel for det øvrige dyrelivet i området.

Staten Florida arrangerer jevnlig konkurranser for å oppfordre jegere til å fange slanger, dette for å regulere bestanden.

Pytonslangene dukket først opp i Everglades på 1980-tallet. Siden har slangene altså funnet seg godt til rette.

Les også: Verdens beste reisemål

(Artikkelen er først publisert i Dagsavisen)