Trump inspiserte grensegjerdet mot Mexico

Donald Trump møtte blant annet flere grensevakter da han besøkte en seksjon av grensegjerdet, som han synes «ser veldig bra ut». Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
Donald Trump møtte blant annet flere grensevakter da han besøkte en seksjon av grensegjerdet, som han synes «ser veldig bra ut». Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump fikk fredag se en del av grensegjerdet mot Mexico og sa det «ser veldig bra ut». Presidenten sa også at «landet er fullt».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trump var i Calexico i California der han fikk se et tre kilometer langt stykke av det ni meter høye gjerdet som skiller USA og Mexico.

– Det ser veldig bra ut, sa Trump og påpekte at den konstruksjonen han så var «bedre, raskere og billigere» enn andre alternative grensehindre.

Ifølge Det hvite hus er gjerdet utstyrt med en plakett med Trumps navn og flere av toppene i sikkerhetsdepartementet. Gjerdet presidenten fikk se er riktignok ikke en del av noen ny grensemur, men en lenge planlagt erstatning av et gammelt gjerde på samme sted

– Fullt

Trump gikk som kjent til valg på løfte om å bygge en mur mot Mexico, og han truet nylig med på stenge grensen dersom ikke mexicanerne stanset strømmen av migranter mot USA. Da Kongressen ikke ville finansiere muren, erklærte han at situasjonen ved grensen var en nasjonal krise, noe han har fått kritikk for fra flere hold.

I et møte med grensevakter og andre tjenestemenn fredag sa presidenten at pågangen på grensen «overvelder immigrasjonssystemet, og vi kan ikke la det skje». Han kom også med en beskjed som var mer direkte rettet mot dem som ønsker å ta seg inn i USA:

– Systemet er fullt, og vi kan ikke ta dere imot lenger. Landet er fullt. Så det er bare å snu, det er sånn det er.

– Bedrageri

Trump har hevdet at mange av dem som kommer sørfra er kriminelle og utgjør en fare for USA og landets befolkning.

– Jeg ser på noen av disse asylfolkene. De er gjengmedlemmer. De frykter ingenting, sa Trump ved grensen fredag. Han mener flere urettmessig søker asyl.

– Det er svindel og bedrag. Jeg kjenner til bedrageri. Jeg ble utsatt for bedrageri, sa han med henvisning til den to år lange russlandsgranskingen som nylig ble avsluttet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden