Tysk pris til klimaaktivist Greta Thunberg

Fredag talte Greta Thunberg til klimademonstranter i Berlin. Lørdag kveld fikk hun en spesialpris under utdelingen av TV- og filmprisen Det gylne kamera. Foto: Michael Kappeler / dpa / AP / NTB scanpix
Fredag talte Greta Thunberg til klimademonstranter i Berlin. Lørdag kveld fikk hun en spesialpris under utdelingen av TV- og filmprisen Det gylne kamera. Foto: Michael Kappeler / dpa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, kjent for blant annet sin skolestreik for klimaet, ble lørdag hedret med en tysk spesialpris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Passende nok tonet sangen «Wonderful World» ut før den 16 år gamle aktivisten ble kalt opp på scenen under utdelingen av TV- og filmprisen Det gylne kamera i Berlin. Prisen, som deles ut av et tysk mediekonsern, har siden 1995 også delt ut priser til vinnere utenfor medieverdenen.

I sin takketale gjentok Thunberg at verden står ved et veiskille, og hun gjentok sitt budskap om at det haster å sette inn tiltak mot klimaendringene. Før hun fikk prisen, var hun en av rundt 20.000 som demonstrerte på Brandenburger Tor i den tyske hovedstaden fredag.

Prisutdeler og filmregissør Michael Herbig har tidligere erklært seg som støttespiller for klimabevegelsen #fridayforfuture og har trukket fram Thunberg som svaret på spørsmålet «hva kan et enkeltmenneske gjøre?".

Noe av det Thunberg har kritisert i sin kamp mot klimaendringene er hvordan folk flyr jorden rundt på ferier – eller for å diskutere klimaendringene. Da er det kanskje en liten skjebnens ironi at hun mottok lørdagens pris på den nedlagte flyplassen Tempelhof sentralt i Berlin.