To løslatt etter Utrecht-skyting

Fortsatt i sorg over trikkeskytingen i Utrecht begynte nederlenderne å stemme i landets lokalvalg onsdag formiddag. To personer, deriblant hovedmistenkte Gökmen Tanis, er fortsatt i politiets varetekt etter skytingen der tre ble drept.
Fortsatt i sorg over trikkeskytingen i Utrecht begynte nederlenderne å stemme i landets lokalvalg onsdag formiddag. To personer, deriblant hovedmistenkte Gökmen Tanis, er fortsatt i politiets varetekt etter skytingen der tre ble drept. Foto: Peter Dejong / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nederlandsk politi avhører to mistenkte mens de prøver å finne ut av om trikkeskytingen i Utrecht var en terrorhandling. De to andre er løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse onsdag bekrefter polititalsmann Joost Lanshage at en 40 år gammel mann ble pågrepet i Utrecht tirsdag ettermiddag. Samtidig bekrefter han opplysningen om at to andre menn som ble pågrepet tidligere i etterforskningen, er løslatt.

Den antatte skytteren, 37 år gamle Gökmen Tanis, er fortsatt i politiets varetekt. Det er ennå ikke kjent hvilken tilknytning 40-åringen har til ham.

To menn og en kvinne ble drept da en mann skjøt folk inne på en trikk i Utrecht mandag formiddag. Tre andre ble såret.

Etter funn av en lapp inne i den antatte skytterens bil har påtalemyndigheten opplyst at et terrormotiv kan ha ligget bak skytingen, men de vil heller ikke utelukke andre motiver.

– Vi følger alle mulige ledetråder, sier Lanshage.

Like før Lanshages pressekonferanse begynte nederlendere å avgi sine stemmer i landets regionalvalg. Der skal de velge 570 representanter til landets 12 provinsråd, som i tur skal velge 75 representanter til overhuset i den nederlandske nasjonalforsamlingen i mai.

De populistiske innvandringskritiske partiene Forum for demokrati og Geert Wilders Frihetsparti har gjort det bra på meningsmålingene i forkant av valget, som ses på som en midtveis-test for statsminister Mark Ruttes regjeringskoalisjon.