Britiske universiteter evakuert etter funn av mistenkelige pakker

Politiet sperret av området rundt universitetet i Glasgow onsdag etter melding om funn av en mistenkelig pakke. Det viste seg å være falsk alarm. Senere på dagen kom en tilsvarende melding fra universitetet i Essex. Foto: AP / NTB scanpix
Politiet sperret av området rundt universitetet i Glasgow onsdag etter melding om funn av en mistenkelig pakke. Det viste seg å være falsk alarm. Senere på dagen kom en tilsvarende melding fra universitetet i Essex. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Universitetene i Essex i Øst-England og i Glasgow i Skottland ble evakuert onsdag etter funn av mistenkelige pakker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Essex melder på Twitter onsdag ettermiddag at de mottok en telefonoppringning om en mistenkelig pakke som var funnet på universitetsområdet i Colchester. Området ble sperret av og deler av universitetet evakuert.

– Nå venter vi på at bombeeksperter skal komme og undersøke pakken, opplyser politiet videre.

Tidligere på onsdagen rykket skotsk politi ut til universitetet i Glasgow for å undersøke en mistenkelig pakke som var funnet der. Det viste seg å være falsk alarm.

Politi og publikum i Storbritannia er ekstra på vakt etter at det tirsdag ble funnet tre brevbomber i London. Sprengladningen i den ene pakken gikk av og startet en liten brann da brevet ble åpnet, men ingen personer kom til skade. De to andre pakkene ble ikke åpnet før politiet kom til stedet.

Hendelsene etterforskes som mulige terrorhendelser, men politiet vet fortsatt ikke hvem som står bak. De tre brevbombene ble alle postlagt i Irland.