USA forlenger opphold for enkelte innvandrere

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA forlenger den midlertidige beskyttelsen av innvandrere fra El Salvador, Haiti, Nicaragua til Sudan fram til neste år, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avgjørelsen ble tatt av sikkerhetsdepartementet DHS torsdag, melder NBC. Forlengelsen var nødvendig for å fortsette å oppfylle betingelsene i en midlertidig forføyning i et søksmål for å hindre Donald Trumps regjeringen fra å oppheve den midlertidige beskyttelsen.

USA tilbyr status som «midlertidig beskyttet» til borgere fra enkelte land som er rammet av naturkatastrofer og borgerkrig. I nesten 20 år har skiftende regjerende automatisk fornyet beskyttelsen for titusener av innvandrere, noe som beskytter dem mot utvisning og gir dem rett til å jobbe.

Trump-administrasjonen ønsker å oppheve ordningen for brorparten av dem som er omfattet av den. Det har ført til flere søksmål, som igjen har ført til den midlertidige forføyningen om fortsatt beskyttelse.

Ordningen videreføres nå fram til 2. januar neste år.

– Det er ikke nødvendig å betale noe gebyr eller sende inn en søknad. Forlengelsen skjer automatisk, forklarer Jessica Karp Bansal, som leder en forening for dagarbeidere.