Storbrann nær kjøpesenter i Sverige

Det brenner kraftig i et industribygg sentralt i Borås i Sverige. Røyken blåser i retning byens største kjøpesenter, Knalleland.
Det brenner kraftig i et industribygg sentralt i Borås i Sverige. Røyken blåser i retning byens største kjøpesenter, Knalleland. Foto: Per Wahlberg/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brenner kraftig i et industribygg sentralt i Borås i Sverige. Folk som er eller bor i nærheten, oppfordres til å lukke vinduer og holde seg innendørs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen brøt ut like etter klokken 9 onsdag, og klokken 13 melder politiet at den ennå ikke er under kontroll. Det er gassflasker i industribygget, og ifølge svenske redningsmyndigheter fins det en fare for at disse kan eksplodere. Som følge av dette og spredningsfaren er stort område rundt brannstedet evakuert.

Ifølge Aftonbladet startet brannen i en truck som tilhørte et verksted som holder til i industribygget. Brannen skal videre ha spredd seg til selve bygningen, der det også ligger et lekeland.

Bilder fra stedet viser at taket på industribygningen er i full fyr, og store mengder tykk svart røyk siver ut. Røyken beveger seg i retning Knalleland, områdets største kjøpesenter.

– Vinden har snudd og det blåser tykk svart røyk mot Knalleland. Det faller aske fra røykskyen, sier politiets pressetalsperson Thomas Fuxborg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Forssten, kommunikasjonssjef på Leos Lekland i Sverige, opplyser at de holdt stengt da brannen startet.

– Det var ingen i lokalene og personalet som var på vei dit snudde og reiste hjem. Vi er veldig glade for at vi ikke holdt åpent da dette skjedde, sier han.

Selv om lekelandet trolig var tomt, har brannvesenet sendt inn røykdykkere for sikkerhets skyld. Foreløpig er det ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

Folk som bor eller oppholder seg i nærheten oppfordres til å stenge vinduer, dører og ventilasjon og holde seg innendørs.