Greta Thunberg ledet klimaprotest i Paris

Video: Svenske Greta Thunberg (16) ledet klimaprotesten i Paris fredag.

– Global oppvarming er en forbrytelse mot menneskeheten! ropte unge klimaaktivister med svenske Greta Thunberg (16) i spissen i Paris fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thunbergs elev-demonstrasjoner har spredt seg til en rekke europeiske land, men det har ikke vært holdt store demonstrasjoner i Frankrike før nå.

Fredag deltok imidlertid flere tusen mennesker i Paris, ifølge nyhetsbyrået DPA. «Baby, it used to be cold outside,» sto det på en av plakatene – som etter alt å dømme henspilte på en amerikansk sang som er blitt utsatt for metoo-kritikk.

Les også: Greta Thunberg (16) ga EU en lekse i klimapolitikk

Thunberg begynte i fjor å skulke skolen hver fredag for å demonstrere i Stockholm med krav om mer effektive tiltak mot klimaendringene.

Den svenske jentas protest har det siste halvåret inspirert skoleelever og tenåringer i Brussel, Sydney, Berlin, London og flere andre byer. I Brussel er det holdt store klimademonstrasjoner mange uker på rad. Torsdag deltok rundt 7.500 belgiske elever, og Thunberg fikk tale for flere av de viktigste EU-lederne.

– Jeg trodde aldri at det skulle bli så stort, og jeg synes det er fantastisk, sa Thunberg i Paris før demonstrantene strømmet ut i gatene der.

Se også: Greta Thunberg (16) ga EU en lekse i klimapolitikk:

Personvernpolicy