Pelosi ber om støtte til resolusjon mot unntakstilstanden

Lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, ber alle medlemmer av Kongressen om å støtte en resolusjon mot president Donald Trumps unntakstilstand ved grensa. Foto: Richard Shotwell / AP / NTB scanpix
Lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, ber alle medlemmer av Kongressen om å støtte en resolusjon mot president Donald Trumps unntakstilstand ved grensa. Foto: Richard Shotwell / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, oppfordrer alle i Kongressen til å støtte en resolusjon mot president Donald Trumps unntakstilstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokraten Joaquin Castro fra Texas varslet i forrige uke at han ville legge fram en slik resolusjon, og nå har kongressrepresentantene frist til torsdag ettermiddag for å være med på å framlegge den.

Trump kunngjorde unntakstilstanden i grenseområdene mot Mexico for å omgå Kongressen som nekter å gi ham pengene til en mur som han ønsker å bygge.

16 delstater har gått til sak mot unntakstilstanden, men Trump har allerede innledet arbeidet med å hente inn milliarder av dollar til muren, mest fra forsvarsdepartementet.

– Jeg ber alle medlemmer av Kongressen om å være medunderskrivere av resolusjonen til Joaquin Castro, skriver Pelosi i et brev til både demokrater og republikanere.

– Presidentens beslutning om å gå utover lovens grenser for å prøve å skaffe seg det han ikke klarte å få i en konstitusjonell prosess, er et brudd på grunnloven og må stanses, skriver hun videre.

Aktuelt: Bernie Sanders vil forsøke seg på nytt presidentvalg