22 døde hentet opp fra oversvømt gruve i Zimbabwe

Gullgravere som er reddet ut av oversvømte gruvesjakter ved Kadoma i Zimbabwe får hjelp av helsepersonell. Fortsatt er omkring 40 savnet, og fryktes omkommet. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP / NTB scanpix
Gullgravere som er reddet ut av oversvømte gruvesjakter ved Kadoma i Zimbabwe får hjelp av helsepersonell. Fortsatt er omkring 40 savnet, og fryktes omkommet. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsmannskaper har hentet opp 22 omkomne fra gullgruver som ble oversvømt i Zimbabwe tidligere i uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er åtte reddet ut i live, melder Reuters. Fortsatt er omkring 40 personer savnet ved byen Kadoma, vest for hovedstaden Harare.

Gruvesjaktene ble oversvømt natt til onsdag, etter at kraftig regn førte til at en demning brast i nærheten. Gruvene er offisielt lagt ned, men illegale gullgravere som arbeider med hakker og spader, tar seg ofte ned i dem for å lete etter gull i usikre gruveganger.

July Moyo i Zimbabwes regjering opplyste fredag at det ble arbeidet intenst for å forsøke å pumpe vannet ut av gruvesjaktene.

President Emmerson Mnangagwa har erklært nasjonal krisesituasjon. Zimbabwe er rammet av økonomisk krise, og regjeringen har bedt både bistandsorganisasjoner og aktører i næringslivet om å bidra med midler til redningsaksjonen og hjelp til de etterlatte.

Zimbabwe har store forekomster både av gull, diamanter, platina, kull og kobber.