Meny

To døde i tunnel under grensa mellom Gaza og Egypt

To palestinere har mistet livet i en tunnel under grensa mellom Gazastripen og Egypt, angivelig etter at egyptiske sikkerhetsstyrker pumpet inn giftig gass.

De to, den 39 år gamle politimannen Raid al-Ekar og 28 år gamle Sabhy Abu Qarushayn, ble tilkalt av tre andre menn som drev utbedring av tunnelen, og som hevdet at egyptisk politi pumpet inn giftig gass.

De tre ble reddet, men Ekar og Qarushayn døde kort tid etter av gassen de hadde pustet inn, opplyser en talsmann for det Hamas-kontrollerte innenriksdepartementet på Gazastripen, Iyad al-Bozum.

Det er ikke kjent hvilken gass som ble pumpet inn i tunnelen, og egyptiske myndigheter har ikke kommentert hendelsen.

Gazastripen har vært gjenstand for israelsk blokade siden Hamas vant valget i de palestinske områdene i 2006, og tunnelene under grensa til Egypt var lenge en viktig livsnerve for 2 millioner palestinere som bor i enklaven.

Mange av tunnelene ble ødelagt av Egypt etter at landets hærsjef Abdel Fattah al-Sisi grep makten i et militærkupp i 2013 og styrtet landets demokratisk valgte president, Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskap, en alliert av Hamas.

Israel har også bombet en rekke tunneler og hevder at Hamas benytter dem til å smugle våpen.

Egypt har nå åpnet for noe ordinær import over grensa og tunnelene benyttes i dag først og fremst til smugling av sigaretter.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært