General: USAs tilbaketrekning fra Syria kan begynne innen få uker

USAs øverstkommanderende i Midtøsten, Joseph Votel, opplyser at landets tilbaketrekning fra Syria kan begynne innen få uker. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
USAs øverstkommanderende i Midtøsten, Joseph Votel, opplyser at landets tilbaketrekning fra Syria kan begynne innen få uker. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske militære tilbaketrekningen fra Syria kan begynne innen noen få uker, sier USAs øverstkommanderende i Midtøsten, til Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil ikke ha folk på bakken som vi ikke trenger, eller som ikke har et gyldig oppdrag, sier general Joseph Votel til nyhetsbyrået. Han tilføyer imidlertid at USAs militære tilstedeværelse i Irak vil forbli stødig.

Fredag uttalte amerikanske tjenestemenn til Wall Street Journal at tilbaketrekningen vil skje i løpet av april. En plan om å beskytte de kurdiske styrkene er ikke på plass.

President Donald Trumps beslutning om tilbaketrekning har høstet kritikk fra både demokrater og republikanere, som framholder at kampen mot IS og militante islamister i Midtøsten ikke er over. Trump har på sin side erklært seier over den ytterliggående islamistgruppen.