Terroroverlevende og mobbeoffer blant gjestene når Trump taler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant gjestene som får overvære Donald Trumps State of the Union-tale tirsdag, er 6.-klassingen Joshua Trump, som har blitt mobbet på grunn av etternavnet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dessverre har Joshua blitt mobbet på skolen på grunn av hans etternavn. Han er takknemlig for støtten fra førstedamen og Trumps familie, skriver Det hvite hus i en presentasjon av gjestene presidenten har invitert til tirsdagens tale om rikets tilstand.

Overlevde holocaust

I tillegg til 6.-klassingen fra Delaware, er familien til et par som ble drept hjemme av en ulovlig innvandrer, invitert til å lytte til Trumps tale i Kongressen. Datteren, barnebarnet og oldebarnet til Gerald og Sharon David, som ble drept i Nevada i januar, vil være til stede.

Også Judah Samet, som overlevde holocaust og så vidt unnslapp angrepet i synagogen i Pittsburgh, der 11 personer ble drept i oktober, er invitert.

I tillegg til de nevnte, er også sju andre gjester invitert av Trump.

Kongressens gjester

Også de 535 medlemmene av Kongressen kan invitere gjester til å overvære talen. Mange benytter anledningen til å ta med en gjest med tilknytning til en viktig politisk sak eller et godt formål eller en de mener fortjener litt positiv oppmerksomhet. Blant de inviterte er fredsprisvinner Nadia Murad og en representant for Venezuelas opposisjonsleder og selverklærte president Juan Guaidó.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En demokratisk senator har invitert en mor og datter fra Guatemala som ble skilt fra hverandre da de krysset grensen fra Mexico til USA. Også grensevakter er invitert.

Dette er andre gang Trump holder talen State of the Union. Talen er presidentens rapport til Kongressen om rikets tilstand og er en tradisjon som går tilbake til USAs første år som selvstendig republikk. Årets tale ble utsatt med en uke fordi Kongressen ikke ville gi presidenten taletid så lenge statsapparatet var stengt som følge av budsjettstriden i landet.