«El Chapo» i juryens hender etter tre måneders rettssak

Joaquin «El Chapo» Guzman ble pågrepet i Mazatlán i Mexico og utlevert til USA. Nå nærmer det seg dom. Foto: AP / NTB scanpix
Joaquin «El Chapo» Guzman ble pågrepet i Mazatlán i Mexico og utlevert til USA. Nå nærmer det seg dom. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Eduardo Verdugo / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den mexicanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzmans skjebne ligger nå i juryens hender etter tre måneder med vitneforklaringer i en domstol i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Juryens arbeid startet mandag bak lukkede dører etter å ha lyttet til nesten tre måneder med vitneforklaringer siden rettssaken startet. Underveis har de tolv jurymedlemmene hørt om hvordan Guzman ble stadig mektigere som leder for Sinaloa-kartellet. Nå skal juryen ta stilling til bevismaterialet som påtalemyndigheten har lagt fram, og til skyldspørsmålet.

Les også: Forsvaret av «El Chapo» over på en halvtime

Påtalemyndigheten mener han er ansvarlig for smugling av minst 200 tonn kokain til USA, og for å ha vært ansvarlig for en bølge av drap i bandekrig med andre narkotikakartell.

«El Chapo» er tiltalt for narkotikasmugling, brudd på våpenloven og hvitvasking av penger. Han har tidligere vært fengslet i hjemlandet Mexico, men har fått oppmerksomhet for å ha rømt fra fengsel flere ganger. Han har ikke forklart seg selv i rettssaken i USA.

Rømte : «El Chapo» og elskerinnen måtte løpe nakne gjennom kloakkrør

61 år gamle Guzman risikerer å tilbringe resten av sitt liv bak murene dersom han blir kjent skyldig. Forsvarerne viser til at Guzman avviser alle anklager.