Frankrike vil ta opp terrorfinansiering i FN

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike forbereder en FN-resolusjon som skjerpe kampen mot den trusselen terrorfinansiering utgjør, sier landets FN-ambassadør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resolusjonsforslaget ventes å være et sentralt tema når Frankrike tar over lederskapet i Sikkerhetsrådet i mars. Målet er å gå bredt ut for å hindre internasjonal finansiering av terrorgrupper.

– Det internasjonale samfunnet må fortsette å utvikle seg til bedre å kunne håndtere trusselen terrorfinansiering står for, sier FN-ambassadør François Delattre. FNs sikkerhetsråd har tidligere vedtatt resolusjoner for å strupe pengestrømmen til ekstremistgruppen IS og personer og grupper tilknyttet al-Qaida. En tekst fra 2015 åpner også for å iverksette sanksjoner.

Delattre kom ikke med detaljer om det kommende forslaget, men kilder i diplomatiet sier alle FN-medlemmer kan bli pålagt å slå ned på anonyme transaksjoner og på bruk av nye verktøy og metoder for å sende penger til terrorgrupper. Torsdag fikk delegater i FN høre eksperter fortelle hvordan grupper som utfører terror, bruker ulike instrumenter for å finansiere sine aktiviteter.

Forslaget fra Frankrike kan forplikte alle medlemslandene til å samarbeide med privat sektor for å spore dem som bruke finanstjenester i terrorøyemed.