Dansk gjerde mot villsvin-innrykk

Et sju mil langt gjerde skal nå settes opp langs grensen mellom Danmark og Tyskland for å hindre villsvin i å ta seg inn i Danmark. Arbeidet begynte mandag.
Et sju mil langt gjerde skal nå settes opp langs grensen mellom Danmark og Tyskland for å hindre villsvin i å ta seg inn i Danmark. Arbeidet begynte mandag. Foto: Frank Cilius/ritzau Scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et sju mil langt gjerde er nå i ferd med å settes opp i Danmark langs grensen mot Tyskland. Det er uvedkommende villsvin som skal hindres tilgang til landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene frykter at villsvin på vandring fra Tyskland skal føre med seg dyresykdommen afrikansk svinepest, og har satt av 42 millioner danske kroner til å bygge gjerdet.

Et utbrudd av svinepest vil være svært alvorlig for danske grisebønder og vil kunne føre til stans i eksport av svinekjøtt, påpeker leder i den danske landbruksorganisasjonen Landbosyd.

Afrikansk svinepest er en svært alvorlig og smittsom dyresykdom, og de fleste dyr som smittes, dør. Sykdommen har vært påvist i Polen, Litauen, Latvia og Litauen siden 2014, og i 2017 og 2018 ble det oppdaget smittetilfeller i Tsjekkia, Romania og Belgia.

Aktuelt: Afrikansk svinepest har kommet til Vest-Europa