Minst åtte FN-soldater drept i Mali

Minst åtte soldater fra FNs fredsbevarende styrker i Mali er drept i et angrep på en base i det afrikanske landet, bekrefter organisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 19 andre skal ha blitt såret i angrepet, som skjedde mot en FN-leir som huser soldater fra Tsjad.

– De fredsbevarende styrkene klarte å nøytralisere noen av angriperne, og det ble satt i gang et søk etter dem som flyktet, sier Myriam Dessables, talsperson for FNs Mali-operasjon MINUSMA.

Angrepet skjedde søndag ved Aguelhok-basen, som ligger rundt 300 kilometer nord for Kidal i retning den algeriske grensen.

Innbyggere i området forteller at gjerningspersonene ankom basen på motorsykler og i biler. FN fordømmer angrepet.

– Fredsbevarende styrker i MINUSMA nedkjempet et sofistikert angrep fra gjerningspersoner som ankom i flere væpnede kjøretøy, sier Mahamat Saleh Annadif, FNs spesialutsending for Mali.

FNs oppdrag i Mali regnes som organisasjonens farligste, og over 100 FN-soldater er drept i landet siden 2013.

Mali herjes av en rekke ulike ekstremistgrupper med tilknytning til al-Qaida eller IS. Over 13.000 soldater er utstasjonert som en del av FN-styrken som ble etablert da væpnede islamister erobret det nordlige Mali i 2012. De ble drevet tilbake av franske soldater året etter. I 2015 signerte regjeringen i Bamako en fredsavtale med væpnede grupper i håp om å gjenopprette stabiliteten.

Men avtalen omfattet ikke væpnede islamistgrupper, som også har utført angrep i nabolandene Burkina Faso og Niger.

Personvernpolicy