Mann med hammer skadet 20 elever på barneskole i Kina

Foreldre venter utenfor inngangen til barneskolen i Beijing hvor en mann med hammer gikk løs på elever tirsdag. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix
Foreldre venter utenfor inngangen til barneskolen i Beijing hvor en mann med hammer gikk løs på elever tirsdag. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

20 barn ble skadd da en mann med hammer angrep elever på en barneskole i Beijing, ifølge kinesiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet på skolen i bydelen Xicheng skjedde på formiddagen tirsdag lokal tid. Tre av barna er alvorlig skadd, men skadene skal ikke være livstruende.

En 49 år gammel mann er pågrepet, opplyser de lokale myndighetene i Xicheng. Han var på skolen for å utføre vedlikeholdsarbeid, og han skal ha gått løs på barna med en hammer han hadde med seg.

I forkant av angrepet hadde mannen angivelig fått beskjed om at arbeidskontrakten hans ville bli avsluttet senere denne måneden.

I senere år har det vært en rekke angrep på skolebarn i Kina. Gjerningsmennene er ofte blitt beskrevet som psykisk syke personer som bærer nag til samfunnet.

Kinesiske myndigheter henrettet før helgen en mann som knivstakk barn i en barnehage for to år siden, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Fire av barnehagebarna ble alvorlig skadd i dette angrepet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden