Meny

DB Cargo innstiller øltog etter togulykken

DB Cargo har besluttet å innstille all kjøring i Danmark med samme type godstog som var involvert i dødsulykken på Storebælt onsdag. Foto: Michael Bager/ Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
DB Cargo har besluttet å innstille all kjøring i Danmark med samme type godstog som var involvert i dødsulykken på Storebæltbroen onsdag.

De ansatte som håndterte godstoget blir avhørt, sier DB Cargos kommunikasjonssjef Jan Wildau til den danske kringkastingen DR.

Selskapet transporterer ølkasser med godstog over brua 30 ganger per uke.

– Vi kjører ikke med det såkalte øltoget mens vi holder på å undersøke hva som har skjedd. Når alle parter føler seg sikre på at vi kan gjenoppta kjøringen, vil vi gjøre det, sier han.

Havarikommisjonens foreløpige undersøkelser viser at en transporttrailer fra godstoget trolig har revet seg løs og truffet lyntoget fra DSB. Sammenstøtet førte til at lyntoget bremset kraftig opp. Åtte togpassasjerer mistet livet, mens 16 ble skadd.

Wildau legger til at det ikke tidligere har vært tegn til at det var usikkert å transportere trailere med ølkasser i toget.

De ansatte er ifølge kommunikasjonsdirektøren svært preget av ulykken.

– Vi har en beredskap for våre medarbeidere. Uavhengig av om man har hatt skyld i noe eller ikke, er det en naturlig menneskelig reaksjon å føle ansvar. Ulykken er ekstremt alvorlig, og medarbeiderne har det ikke noe bra, sier han.

(©NTB)

Populært