Meny

Amerikanske grensevakter skjøt tåregass inn i Mexico

Flere migranter rømmer unna tåregassgranatene amerikanske grensevakter kastet over på mexicansk side av grensegjerdet. Foto: Daniel Ochoa de Olza / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Grensevakter i USA skjøt tåregassgranater over grensen mot Mexico for å stanse 150 migranter som prøvde å forsere grensegjerdet ved Tijuana.

Det nye året var bare noen timer gammelt da den første konfrontasjonen ved grensen oppsto. Toll- og grensemyndigheten CBP hevder tåregassen var rettet mot folk som kastet stein, ikke mot dem som forsøkte å krysse grensen.

– Ingen av våre agenter observerte at noen av migrantene ved gjerdet ble påvirket av kjemikaliene, som var rettet mot steinkastere lenger unna, heter det i en uttalelse fra CBP.

En fotograf fra nyhetsbyrået AP sier derimot at både migranter – inkludert kvinner og barn – og journalister ble påvirket av tåregassen. Først etter at amerikanerne skjøt gassgranatene, ble det kastet stein, opplyser AP.

CBP sier på sin side at de så småbarn bli sendt over piggtrådsperringer, men sier de ikke kunne komme dem til unnsetning på grunn av steinkastingen. Derfor svarte grensevaktene med røyk, pepperspray og tåregass, ifølge etaten.

Grensemyndighetene sier 25 migranter ble pågrepet, mens flere krøp tilbake til Mexico gjennom et hull i gjerdet.

(©NTB)

Populært