SOHR: 19 drept i trefninger i Syria

Minst 19 personer er drept i trefninger mellom opprørere og islamister nord i Syria, ifølge observatørgruppen SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene oppsto mellom al-Qaida-tilknyttede Hayat Tahrir al-Sham (HTS) og en koalisjon av opprørsgrupper, opplyser britisk-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

HTS beskyldte mandag opprørsgruppen Nureddine al-Zinki for å ha drept fem HTS-krigere og satte i gang en offensiv mot opprørskontrollerte stillinger nær opprørernes siste bastion i Idlib. Ifølge SOHR-sjef Rami Abdulrahman ble 12 HTS-krigere og fem Zinki-opprørere drept, i tillegg til to sivile. Ytterligere 35 personer ble såret.

Nureddine al-Zinki er en viktig del av Den nasjonale frigjøringsfronten, NLF, som støttes av Tyrkia. Jihadistgrupper kontrollerer drøyt halvparten av provinsen Idlib, mens NLF kontrollerer mye av det resterende territoriet. Det er hyppige sammenstøt mellom jihadistene og opprørerne i området.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden