Mnuchin benekter at Trump vil sparke sentralbanksjefen

USAs utenriksminister tok til Twitter lørdag for å fortelle at Trump selv benekter at han vil sparke Powell. Foto: Evan Vucci / Ap / NTB scanpix
USAs utenriksminister tok til Twitter lørdag for å fortelle at Trump selv benekter at han vil sparke Powell. Foto: Evan Vucci / Ap / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trump skal ha bedt rådgivere se på om det er mulig å sparke sentralbanksjef Jay Powell, melder flere medier. Det hvite hus avfeier påstandene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs finansminister Steven Mnuchin brukte lørdag Twitter til å fortelle at Trump selv benekter at han vil sparke Powell.

– Jeg er fullstendig uenig i sentralbankens fremgangsmåte, skal Trump ha sagt til Mnuchin i en samtale, ifølge Mnuchin selv.

– Jeg mener rentehevingen og reduseringen av sentralbankens portefølje er forferdelig på dette tidspunktet, spesielt i lys av de viktige handelsforhandlingene jeg holder på med. Men jeg har aldri foreslått å sparke Jay Powell. Jeg mener heller ikke at jeg har den retten, skal Trump ha sagt til finansministeren.

Stemningen i aksjemarkedet har vært tungt preget av sentralbankens beslutning om å heve renten, til tross for motstand fra Trump. Beslutningen har bidratt til at amerikanske aksjer går mot den verste desembermåneden siden den store økonomiske depresjonen på 1930-tallet.

Flere amerikanske medier, deriblant Bloomberg og CNN, har meldt at Trump er så misfornøyd at han har bedt rådgivere se på om det er mulig for han å sparke Powell.

Powell ble nominert til jobben av Trump, og utnevnelsen ble godkjent av Senatet i januar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden