Dansk sikkerhetspoliti: Drapene kan knyttes til IS

En bilde tatt fra en video som er publisert i den marokkanske nyhetskanalen 2M, viser politiet på åstedet i Atlasfjellene hvor norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble funnet drept mandag. Foto: AFP/2M.ma / NTB scanpix
En bilde tatt fra en video som er publisert i den marokkanske nyhetskanalen 2M, viser politiet på åstedet i Atlasfjellene hvor norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble funnet drept mandag. Foto: AFP/2M.ma / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det danske politiets sikkerhetstjeneste PET sier drapet på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen kan relateres til terrorgruppa IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En video som knyttes til dobbeltdrapet i Marokko, undersøkes av politiet i Danmark, Norge og Markko.

PET sier i en uttalelse onsdag kveld at de kan bekrefte at det sirkulerer en video som angivelig viser drapet på en av de to kvinnene.

– Marokkanske myndigheter har opplyst at saken etterforskes som terror. Videoen og den foreløpige etterforskningen peker ifølge marokkanske myndigheter i retning av at drapene muligens kan relateres til terrororganisasjonen IS, heter det i uttalelsen.

Statlig marokkansk fjernsyn har tidligere meldt at myndighetene nå behandler drapene som en terrorhandling. Påtalemyndigheten i landet sier den ene pågrepne har forbindelser til en terrorgruppe, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden