Cuba får mobilt internett

Til helgen kan også cubanerne surfe på mobilen – og dele stort og smått i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Til helgen kan også cubanerne surfe på mobilen – og dele stort og smått i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken kan cubanere for første gang kjøpe mobildata i 3G-nettet. Landet er ett av de siste i verden der innbyggerne får tilgang til mobilt internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdagen begynner utrullingen av det som for de fleste her hjemme er blitt en selvfølgelighet: mobildata. I dag har cubanske mobilbrukere kun tilgang på landets statlige epostsystem.

Nyheten om at Cuba slutter seg til nesten alle andre land i verden ved å tilby innbyggerne mobilt internett ble tirsdag kunngjort av Mayra Arevich, sjefen for det statlige teleselskapet.

Cuba er fortsatt ett av landene i verden der internettbruken er lavest, men nettaktiviteten har økt kraftig i årene siden USAs daværende president Barack Obama og hans motpart Raul Castro offisielt startet tilnærmingen mellom de to landene i 2014. I 2017 ble det åpnet for å koble seg på nettet hjemmefra, og det er åpnet hundrevis av trådløse nett i parker og på offentlige plasser rundt i landet.