Meny

Cuba får mobilt internett

Til helgen kan også cubanerne surfe på mobilen – og dele stort og smått i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne uken kan cubanere for første gang kjøpe mobildata i 3G-nettet. Landet er ett av de siste i verden der innbyggerne får tilgang til mobilt internett.

Torsdagen begynner utrullingen av det som for de fleste her hjemme er blitt en selvfølgelighet: mobildata. I dag har cubanske mobilbrukere kun tilgang på landets statlige epostsystem.

Nyheten om at Cuba slutter seg til nesten alle andre land i verden ved å tilby innbyggerne mobilt internett ble tirsdag kunngjort av Mayra Arevich, sjefen for det statlige teleselskapet.

Cuba er fortsatt ett av landene i verden der internettbruken er lavest, men nettaktiviteten har økt kraftig i årene siden USAs daværende president Barack Obama og hans motpart Raul Castro offisielt startet tilnærmingen mellom de to landene i 2014. I 2017 ble det åpnet for å koble seg på nettet hjemmefra, og det er åpnet hundrevis av trådløse nett i parker og på offentlige plasser rundt i landet.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært