Israelsk militæraksjon ved Libanon

Israelske soldater i aksjon på grensen mellom Israel og Gaza. Illustrasjonsfoto.
Israelske soldater i aksjon på grensen mellom Israel og Gaza. Illustrasjonsfoto. Foto: Amir Cohen / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske soldater har gått til aksjon mot Hizbollah-tunneler bygd for å infiltrere Israel fra Libanon, opplyser den israelske hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hærens talsmann Jonathan Conricus sier «angrepstunnelene» som er avdekket, ennå ikke er i drift. Han ville tirsdag morgen ikke oppgi hvor mange tunneler som er oppdaget, eller hvordan de skal blokkeres.

Ifølge Conricus skal alle militæroperasjoner finne sted på israelsk territorium. Aksjonen ventes å øke spenningene med den libanesiske Hizbollah-militsen, som Israel utkjempet en blodig krig med i 2006.

Les også: Rouhani langer ut mot Israel

Israel truer Airbnb med søksmål og høye skatter

Israels statsminister Benjamin Netanyahu dro på et overraskende besøk til Brussel mandag kveld for å møte USAs utenriksminister Mike Pompeo, som er i Belgia for å delta på NATOs utenriksministermøte.

Netanyahu sa på forhånd at de skulle diskutere felles tiltak for å stanse «aggresjonen fra Iran og deres «stedfortredere i nord» – en referanse til Hizbollah og Syria.

Netanyahu hadde med seg sjefen for etterretningsorganet Mossad, lederen for Israels nasjonale sikkerhetsråd og sin militære sekretær.