Meny

Over 130 skadd og 400 pågrepet i Frankrikes verste gateuro på flere år

Demonstranter dytter en utbrent bil under lørdagens protester i Paris. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Til sammen 133 personer ble skadd og 412 pågrepet under lørdagens protester i Paris, opplyser politiet. Protestene var de verste i landet på flere år.

23 av de skadde var politibetjenter, opplyste hovedstadens politi søndag. De opplyste videre at 378 av de pågrepne er satt i varetekt.

Frankrikes president Emmanuel Macron innkaller søndag statsminister Édouard Philippe og innenriksminister Christophe Castaner til hastemøte for å diskutere sikkerhetssituasjonen. Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal det da vurderes om det skal innføres unntakstilstand for å hindre ytterligere opptøyer.

Macron fordømte lørdag kveld de voldelige demonstrasjonene. 

– Vold er uakseptabelt, sa presidenten, som varslet alvorlige konsekvenser for de ansvarlige.

Les også: Mann bar bombe under bensinprotester i Frankrike

Om lag 5.500 demonstranter deltok i lørdagens protestaksjon. Mange biler ble satt i brann, og noen tente på en bygning langs paradegaten Champs-Élysées. Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstrantene. Mange av dem svarte med å kaste steiner og stokker mot politiet.

Det var tredje helg på rad at demonstrantene, som står i spissen for en protestbevegelse de kaller De gule vestene, demonstrerer mot myndighetens planlagte avgiftsøkning på bensin og diesel med henholdsvis 1 cent (8 øre) og 4 cent (32 øre).

Populært