USA vil straffeforfølge «voldelige migranter» som krysser grensa ulovlig

USAs grensevakter pågriper her migranter fra Honduras som krysset grensa til USA til fots fredag. Foto: Felix Marquez / AP / NTB scanpix
USAs grensevakter pågriper her migranter fra Honduras som krysset grensa til USA til fots fredag. Foto: Felix Marquez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske sikkerhetsdepartementet lovet fredag at de i framtiden vil straffeforfølge alle migranter som deltar i «voldelige sammenstøt» med grensevakter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lovnaden kommer etter at de bestemte seg for å ikke straffe de 42 migrantene fra Sentral-Amerika som forrige helg ble pågrepet etter en voldelige sammenstøt på grensa til Mexico.

Migranter blir ofte deportert i stedet for å bli stilt til ansvar for sine lovbrudd på grunn av «begrensede ressurser, lovfestede hinder og saksbehandlingsbegrensninger», ifølge talskvinne Katie Waldman i Sikkerhetsdepartementet. Et av hindrene er at barn ikke kan separeres fra sine foreldre.

Waldman sier at innvandringsmyndighetene vil samarbeide med det amerikanske justisdepartementet for å «sikre at alle fremtidige migranter som deltar i voldelige sammenstøt med grensevakter, blir siktet for alle føderale lovbrudd de begår».

Fredag ble to migranter, en 18-åring fra Honduras og en 26-åring fra El Salvador, siktet for overfall og for å ha tatt seg inn i landet ulovlig.