Ny massegrav avdekket i Mexico

Graver i Colinas de Santa Fe i Mexico, et av flere steder i landet der det er funnet massegraver med flere hundre lik. Kvinnen på bildet har meldt flere familiemedlemmer savnet og har vært på en minnehøytidelighet i oktober i regi av Solecito-kollektivet. Foto: Felix Marquez / AP / NTB
Graver i Colinas de Santa Fe i Mexico, et av flere steder i landet der det er funnet massegraver med flere hundre lik. Kvinnen på bildet har meldt flere familiemedlemmer savnet og har vært på en minnehøytidelighet i oktober i regi av Solecito-kollektivet. Foto: Felix Marquez / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicanske myndigheter har begynt å undersøke en massegrav, som kan inneholde levninger av opptil flere hundre mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solecito-kollektivet, en gruppe mødre som leter etter sine savnede barn, fikk et anonymt tips om en massegrav i delstaten Veracruz. Flere hundre døde er tidligere funnet i lignende graver i delstaten, som er ett av områdene der ulike narkotikakarteller kjemper om kontrollen.

Mandag begynte den tunge jobben med å saumfare stedet, som ligger bare fem kilometer unna en annen massegrav der det så langt er funnet 296 døde.

– Opplysningen vi har fått er at det kan være mellom 400 og 500 lik her. Dette var en dødsleir, eller noe enda verre, sier Solecitos talskvinne, Rosalia Castro Toss.

I fjor satte Mexico en dyster rekord med 28.711 registrerte drap, mange av dem knyttet til kampen mot og mellom narkokartellene. Siden myndighetene i 2006 satte soldater inn i kampen mot narkotikahandelen, har over 200.000 mennesker blitt drept. Ytterligere 30.000 er savnet.

Aktuelt: Politiet: Sønnene til «El Chapo» styrer narkokartellet med jernhånd