Meny

Netanyahu på hemmelig besøk i Oman

Israels statsminister Benjamin Netanyahu var torsdag på et uvarslet besøk til Oman for å møte landets sultan Qaboos. Foto: Den israelske statsministerens kontor / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Israels statsminister Benjamin Netanyahu var torsdag på et uvarslet besøk til Oman for å møte landets sultan Qaboos.

Besøket ble holdt hemmelig inntil Netanyahu returnerte hjem fredag. Den israelske statsministeren har ønsket bedre relasjoner med arabiske land, til tross for situasjonen med palestinerne. Oman er ett av mange arabiske land Israel til nå ikke har diplomatiske relasjoner med.

– Et spesielt besøk til Oman. Vi lager historie, tvitrer Netanyahu.

Netanyahu ankom Oman sammen med sin kone og en delegasjon som inkluderte Mossad-sjefen Yossi Cohen og den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Meir Ben-Shabbat. Møtet fant sted etter invitasjon fra sultan Qaboos og etter «lange samtaler mellom landene», ifølge Israel.

Det er første gang på 20 år en israelsk statsminister besøker Oman.

(©NTB)

Populært