Femåring savnet etter oversvømmelser på Mallorca

En stor oppryddingsjobb står foran innbyggerne i Sant Llorenc på Mallorca, som ble rammet av voldsomme regnskyller og oversvømmelse tirsdag kveld. Minst ti personer mistet livet og flere er savnet etter hendelsen. Foto: Francisco Ubilla/Ap/NTB scanpix.
En stor oppryddingsjobb står foran innbyggerne i Sant Llorenc på Mallorca, som ble rammet av voldsomme regnskyller og oversvømmelse tirsdag kveld. Minst ti personer mistet livet og flere er savnet etter hendelsen. Foto: Francisco Ubilla/Ap/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Ti personer er bekreftet omkommet etter det voldsomme regnværet og oversvømmelsene på Mallorca. En fem år gammel gutt er blant de savnede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper søker fortsatt etter gutten i Sant Llorenc des Cardassar-området etter oversvømmelsene som rammet den spanske ferieøya tirsdag kveld.

Gutten satt i en bil sammen med moren sin, som er en av de omkomne. Femåringens søster overlevde.

En mann og en kvinne ble funnet døde i nærheten av byen Arta torsdag. Et tysk par har vært savnet i området, og politiet tror det kan være de som nå er funnet omkommet.

Bakgrunn: Mange døde og savnede etter kraftige oversvømmelser på Mallorca

Rundt 150 redningsmannskaper søkte etter de savnede natt til torsdag, og en varmesøkende drone og et helikopter er satt inn i letingen.

22 centimeter regn falt på få timer på Mallorca tirsdag kveld. Et britisk par og en nederlandsk kvinne er blant de omkomne.

Peter Sanchez, som bor i Sant Llorenc, forteller at han kastet seg inn i bilen sin da han så gjørmevannet stige.

– Men jeg så at vannet dro meg av gårde. Det steg 2 meter på 30 sekunder, men heldigvis presset vannet meg mot en mur. Jeg klarte å komme meg ut av bilvinduet og kom meg i sikkerhet på taket til et av naboenes hus, forteller han til nyhetsbyrået AFP.

Innbyggerne og myndighetene i I Sant Llorenc står foran en massiv opprydningsjobb etter uværet. De voldsomme vannmassene dro med seg biler og hus og knuste trær og gjenstander til pinneved. Gjørme og store mengder sølevann fyller gater og har flommet inn i hus.

Tennisstjernen Rafael Nadal, som kommer fra området, er blant de frivillige som hjelper til med å rydde opp. Bilder viser 32-åringen, iført støvler og hvite hansker, som mopper opp vann fra gulvet på et lager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært