Orkanen Michael styrkes på vei til Florida

Bølger slår over strandpromenaden Malecon i Havanna på Cuba tirsdag. Orkanen Michael passerer området på sin vei mot USA og delstaten Florida, der den ventes å nå onsdag. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB scanpix
Bølger slår over strandpromenaden Malecon i Havanna på Cuba tirsdag. Orkanen Michael passerer området på sin vei mot USA og delstaten Florida, der den ventes å nå onsdag. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Orkanen Michael er oppgradert til en kategori 4-orkan på sin vei mot den amerikanske delstaten Florida.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orkanen er ventet å treffe land onsdag. Myndighetene advarer om at konsekvensene kan bli svært alvorlige og ødeleggende.

Myndighetene er særlig bekymret for stormfloa som vil følge orkanen. Vannstanden kan stige med opptil 4 meter. Så langt har myndighetene i Florida bedt totalt 375.000 personer om å evakuere langs golfkysten. Mange nekter imidlertid å følge myndighetenes henstilling.

Meteorologene advarer om at dette kan bli en av de verste stormene som har rammet området som omtales som Floridas Panhandle, en omkring 320 kilometer lang landstripe som er mellom 80 og 160 kilometer bred.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært