Khashoggis forlovede ber Trump om hjelp

Journalist Jamal Khashoggi er ikke blitt sett etter at han gikk inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul tirsdag i forrige uke. Foto: AP / NTB scanpix
Journalist Jamal Khashoggi er ikke blitt sett etter at han gikk inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul tirsdag i forrige uke. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den savnede saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggis forlovede ber president Donald Trump og USAs førstedame om hjelp til å kaste lys over saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Khashoggi besøkte først det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 28. september «til tross for å ha vært noe bekymret over at han kunne være i fare», skriver hans tyrkiske forlovede Hatice Cengiz onsdag i The Washington Post.

Han dro tilbake til konsulatet tirsdag 2. oktober etter å ha blitt lovet å få utstedt de nødvendige papirene slik at de to kunne gifte seg.

Opptak fra overvåkingskamera viser at Khashoggi gikk inn i konsulatet, men det er ikke lagt fram bevis for at han noensinne kom ut igjen. Ikke navngitte tyrkiske kilder mener han ble drept og partert inne i konsulatet.

– På dette tidspunktet bønnfaller jeg president Trump og førstedame Melania Trump til å kaste lys over Jamals forsvinning, skriver Cengiz.

– Jeg oppfordrer også Saudi-Arabia, spesielt kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman, til å vise følsomhet på samme nivå og frigi overvåkingsopptak fra konsulatet, skriver hun, og legger til:

– Selv om denne hendelsen potensielt kan utløse en politisk krise mellom de to landene, må vi ikke overse den menneskelige siden rundt det som har skjedd.

Khashoggi er fra Saudi-Arabia, men har siden i fjor bodd i eksil i USA, av frykt for represalier i hjemlandet. Som skribent for The Washington Post har Khashoggi vært kritisk til kronprinsen, som regnes som Saudi-Arabias reelle leder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært