Opposisjonen i Kamerun samler seg mot presidenten

Tilhengere av president Paul Biya håper han får sin sjuende presidentperiode. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB scanpix
Tilhengere av president Paul Biya håper han får sin sjuende presidentperiode. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To kamerunske opposisjonspartier er enige om å danne en koalisjon i et forsøk på å felle president Paul Biya i søndagens valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunngjøringen bekrefter en ventet manøver mot Biya, men det største opposisjonspartiet, SDF, er ikke med i den nye koalisjonen.

Akere Muna, som leder partiet FDP, skal trekke sitt kandidatur og støtte leder Maurice Kamto i partiet MRC, opplyser Munas talsperson fredag.

Kamtos parti påsto fredag at et «omfattende fusk» er på gang for å sikre en sjuende presidentperiode for Biya. Den sittende presidenten har ledet landet siden 1982 og vant valget i 2011 etter anklager om valgfusk.

– Regjeringspartiet legger føyer fortsatt nye navn til valgmanntallet i 62 prosent av distriktene. Vi forbereder oss ikke til krig, men hvor enn det er juks, vil svaret vårt være kontant, sier Kamtos valgkampsjef Paul-Eric Kingue.

Sikkerhetstiltakene er strenge når Kameruns velgere går til valgurnene søndag. Et reiseforbud innføres i landet fra klokken 18 lørdag til valglokalene stenger. Samtidig er Kameruns grenser stengt i 48 timer før valget.

– Vi har gjort nødvendige tiltak for å hindre handlinger som kan føre til vold og uro. Politiske aktører knyttet til utenlandske interesser har forberedt grupper med agitatorer for å hisse til vold i tilfelle resultatet ikke går deres vei, sier kommunikasjonsminister Issa Bakaray uten å presisere hvem han snakker om.