Frankrikes president aksepterer innenriksministerens avgang

Oppsigelsen til innenriksminister Gérard Collomb ble sent tirsdag kveld godkjent av president Emmanuel Macron. Foto: AP / NTB scanpix
Oppsigelsen til innenriksminister Gérard Collomb ble sent tirsdag kveld godkjent av president Emmanuel Macron. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Emmanuel Macron avviste først innenriksminister Gérard Collomb oppsigelse. Dagen etter ble den godkjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ville Macron ikke akseptere Collombs ønske om å gå av som innenriksminister, men sent tirsdag kveld ble avskjedssøknaden godkjent.

– Jeg akseptert Gérard Collombs oppsigelse og har bedt statsministeren om å ta hans rolle fram til en etterfølger blir kunngjort, sier Macron i en uttalelse.

71 år gamle Collomb gjentok ønsket om å tre av som minister i et intervju med den franske avisa Le Figaro tirsdag. Han sa tidligere i september at han hadde et ønske om å stille som borgermesterkandidat i Lyon 2020 og at han ønsket å trekke seg som minister neste år. Collomb var borgermester i byen i 16 år før han ble minister i Macrons regjering.

Collomb fikk kritikk fra opposisjonsledere for uttalelsen. De mente han burde konsentrere seg om jobben som innenriksminister, i stedet for å forberede seg til en valgkamp i en annen jobb.

Collomb er den tredje ministeren som går av i løpet av en drøy måned. I slutten av august gikk Frankrikes miljøminister Nicolas Hulot av som følge av manglende framskritt i blant annet klimasaken, og i starten av september trakk Laura Flessel seg som sportsminister på grunn av personlige forhold.