Danmarks Radio: Trusler mot eksiliranere førte til politiaksjon

Dansk politi gjennomførte en omfattende aksjon der grensene ble stengt, i tillegg til flere veier ferger og bruer, som her ved Storebæltsbroen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau scanpix / NTB scanpix
Dansk politi gjennomførte en omfattende aksjon der grensene ble stengt, i tillegg til flere veier ferger og bruer, som her ved Storebæltsbroen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forrige ukes store politiaksjon i Danmark skyldtes politiets bekymring for sikkerheten til en gruppe eksiliranere, ifølge Danmarks Radio.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmarks Radio (DR) får opplyst av kilder knyttet til saken at Politiets Efterretningstjeneste (PET) var bekymret for sikkerheten til bestemte personer knyttet en politisk gruppe eksiliranere.

Eksil-iranerne skal tilhøre gruppen ASMLA og skal ha mottatt trusler politiet i Danmark mener var politisk motivert. Det er ikke kjent hvem som står bak truslene.

ASMLA står for Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz og er en gruppe som ble kjent etter et terrorangrep mot en militærparade i den iranske byen Ahvaz 22. september.

Dansk politi stengte veier, broer og grensene etter det mange medier spekulerte på kunne handle om kidnapping. Politiet etterlyste en svart Volvo med svenske bilskilt og tre personer om bord i det som beskrives som en historisk stor politiaksjon. Personene i den stjålne bilen meldte seg for politiet, men de skal ikke ha hatt noe med sikkerhetstjenestens sak å gjøre, ifølge DR.

Verken PET eller Københavns politi ønsker å kommentere DRs opplysninger i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden