Statsrådene slo statsministeren og kronprinsen i havquiz

Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Ola Elvestuen møttes til duell i det norskutviklede spillet Kahoot! i hagen på Museum of Modern Art i New York. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Ola Elvestuen møttes til duell i det norskutviklede spillet Kahoot! i hagen på Museum of Modern Art i New York. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg og kronprins Haakon fikk testet sine havkunnskaper under FNs hovedforsamling i New York, men måtte se seg slått av eget reisefølge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Quizen ble arrangert som del av arrangementet «UN Global Compact Leaders Summit Reception» på Museum of Modern Art under FNs høynivåuke.

Den ble gjennomført som en Kahoot, et spill som er laget av norske gründere. Mottakelsen er ment som en arena for å bygge nettverk og for å få bedre kunnskap om hvorfor en bærekraftig havnæring er et viktig mål fram mot 2030.

Et av spørsmålene Solberg fikk, var hvilket forskningsskip som er det eneste i verden som kjører verden rundt med FNs flagg.

– Det vet jeg jo, jeg døpte jo skipet i 2017, sa Solberg, og siktet til skipet RV Nansen.

Likevel ble miljøvernminister Ola Elvestuen hakket for kunnskapsrik for Solberg, og gikk av med seieren. Kronprins Haakon måtte se seg slått av utviklingsminister Nikolai Astrup, men kronprinsen er ingen dårlig taper, og takket for en god kamp.