Meny

Over 1.000 politifolk satt inn ved ytre høyre-demonstrasjon i Tyskland

Mer enn 1.000 politifolk fra rundt om i Tyskland er satt inn i den østtyske byen Köthen, der innvandringsmotstandere har planlagt en ny demonstrasjon.

Den planlagte demonstrasjonen søndag kveld er den siste av en rekke ytre høyre-marsjer som har funnet sted øst i Tyskland de siste ukene.

Protester fra høyreorienterte innvandringsmotstandere i byen Chemnitz – noen av de voldeligste i Tysklands nyere historie – ble utløst av at en tysk mann ble knivstukket, angivelig av to asylsøkere, den 26. august.

I forrige uke spredte protestene seg videre til byen Köthen, etter at en 22 år gammel tysk mann med hjerteproblemer grep inn i en slåsskamp mellom flere afghanske borgere der. Mannen ble slått i ansiktet og døde senere av et hjerteinfarkt. To personer er pågrepet for forholdet.

Aktuelt: Høyreekstreme demonstrerte på nytt i Chemnitz

Samtidig etterforsker politiet angrep mot utlendinger i to tettsteder ikke langt unna Köthen.

Natt til søndag gikk to menn som antas å være tyske, til angrep på en gruppe unge afghanere på en idrettsarena i Hasselfelde, ifølge politiet. De tyske mennene skal ha nærmet seg fire afghanere og ropt rasistiske hatytringer til dem, og en 17 år gammel gutt ble siden slått og påført lettere skader.

I Halberstadt få kilometer unna skal fem sterkt alkoholpåvirkede tyskere ha ropt rasistiske fornærmelser til tre somaliske asylsøkere søndag morgen. Ifølge politiet ble alle de tre somalierne og en av de mistenkte, en 22 år gammel mann, skadd i et påfølgende slagsmål.

Populært