Mindreårige fikk gå i land på Sicilia

Menneskene om bord på kystvaktskipet Diciotti venter på å få gå i land i havnebyen Catania i Italia. Foto: Orietta Scardino / ANSA via AP / NTB scanpix
Menneskene om bord på kystvaktskipet Diciotti venter på å få gå i land i havnebyen Catania i Italia. Foto: Orietta Scardino / ANSA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt 27 barn i alderen 14–16 år har fått lov til å gå i land på Sicilia, omtrent en uke etter at de ble plukket opp av et italiensk kystvaktskip i Middelhavet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barna er blant de 177 personene som har tilbrakt de siste dagene på kystvaktskipet Diciotti mens de har ventet på beskjed om noen vil ta dem imot.

Torsdag fikk de yngste om bord grønt lys som følge av en rettskjennelse.

150 andre migranter og flyktninger får fortsatt ikke gå i land, ifølge italienske medier.

Italia har krevd at andre EU-land tar imot de potensielle asylsøkerne før de får gå i land i havnebyen Catania på Sicilia.

Tyskland har mottatt en henvendelse om å ta imot noen av dem, men svaret lar vente på seg. Sverige har allerede avslått en lignende henvendelse.

Ifølge innenriksdepartementet i Roma har EU-kommisjonen innkalt til møte om saken fredag.

Italias sterkt høyreorienterte innenriksminister, Matteo Salvini, hevdet torsdag at alle om bord på kystvaktskipet, er "ulovlige innvandrere".

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge italienske medier har påtalemyndigheten på Sicilia innledet etterforskning av en ukjent person for å holde mennesker urettmessig fanget. Salvini mener at denne personen er ham.

– Det er ingen ukjent person. DE ETTERFORSKER MEG! Jeg er den eneste som ikke ønsker at flere ULOVLIGE skal få komme til Italia, skrev Salvini på Twitter.