Meny

Salvini truer med å sende båtmigranter tilbake til Libya

Redningsaksjon i Middelhavet utenfor Libya. Foto: Renata Brito / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Italias innenriksminister truer med å sende 177 migranter som er på et italiensk kystvaktskip, tilbake til Libya dersom ikke andre europeiske land tar imot dem.

Migrantene ble plukket opp av kystvaktskipet Diciotti i Middelhavet torsdag denne uken. Men skipet har ennå ikke lagt til kai fordi Malta og Italia krangler seg imellom om hvem som skal ta imot flyktningene.

Italia har bedt Malta ta imot migrantene, men det nekter Malta, som mener at migrantene må settes i land på den italienske øya Lampedusa.

Matteo Salvini er innenriksminister og visestatsminister i Italia, med ansvar for landets innvandrings- og asylpolitikk. Han leder det sterkt innvandringskritiske partiet Ligaen. Foto: Andrew Medichini / AP

Søndag krevde Italias innenriksminister Matteo Salvini at andre europeiske land må ta ansvar og truer med å sende migrantene tilbake til Libya dersom ikke det skjer.

– Enten må Europa bestemme seg for å hjelpe Italia med konkrete tiltak, for eksempel å ta imot migrantene på Diciotti, eller så blir vi tvunget til å ta grep som vil sette en stopp for virksomheten til menneskesmuglerne, nemlig å sende alle folk som plukkes opp av sjøen, tilbake til Libya, sier Salvini.

Les også: Fastlåst konflikt i EU – ingen vil ta imot 141 mennesker fra redningsskip

Libya har sendt hjem nesten 9.000 migranter

Over 1.000 migranter har druknet i Middelhavet i 2018

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært