Imran Khan tatt i ed i Pakistan

En valgplakat med bilde av Imran Khan i Islamabad i slutten av juli. Foto: Anjum Naveed / AP / NTB scanpix
En valgplakat med bilde av Imran Khan i Islamabad i slutten av juli. Foto: Anjum Naveed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere cricket-stjernen Imran Khan er tatt i ed som statsminister i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rørt Khan (65) avla eden med tårer i øynene i presidentboligen i hovedstaden Islamabad lørdag.

Den tidligere idrettshelten ble valgt til ny regjeringssjef av et flertall i nasjonalforsamlingen dagen før. Khans parti Tehreek-e-Insaf (PTI) vant valget på ny nasjonalforsamling i juli.

I valgkampen lovet Khan å bekjempe korrupsjon og motarbeide de mektige pakistanske jordeiernes grep om den politiske makten.

For å vise at han mener alvor med antikorrupsjonsarbeidet, vil han ikke flytte inn i den luksuriøse statsministerboligen. I stedet planlegger han å bo i et lite hus i Islamabad.

Khans politiske motstandere har anklaget ham og PTI for omfattende juks i valget. I tillegg blir det hevdet at det pakistanske militæret forsøkte å påvirke valget i PTIs favør.

Den nye statsministeren har avvist anklagene, men lover å granske påstandene om valgfusk.

Mens idrettsstjernen Khan tidligere var kjent som en playboy, har han som politiker ofte framstått som konservativ muslim. Han ønsker forhandlinger med Taliban-geriljaen, og motstanderne hans har gitt ham økenavnet «Taliban Khan».